Kuohuvia elämyksiä

Kukkolankoski tarjoaa monia elämyksiä koskella ja merellä, unohtamatta perinnekulttuurin ilmentymistä ja paikallista designia.

Paperivalo Shop & Café – tunnelmaa valkoisella

Lapin valkoinen valo inspiroi Paperivalo mallistoa. Omassa studiossa valmistetaan käsin paperia, josta muotoillaan mm. valaisimia, lyhtyjä, onnittelukortteja, adresseja sekä tuhkauurnia. Vesileiman avulla aikaansaadut kuviot, tarinat ja viestit kuultavat kauniisti valossa. Malliston pääväri on valkoinen kuvaten hohtavia hankia sekä yöttömiä kesäöitä. Uniikki paperi huokuu arvokkuutta ja antaa tuotteille elegantin ilmeen. Paperitaiteilija Sirpa Kivilompolon selkeä ja viimeistelty muotokieli tekee tuotteista ajattomia ja tuo käyttäjille esteettisiä elämyksiä.

Paperivalo aloitti Kuopiossa 1997 ja muutti pohjoiseen omistajansa Sirpa Kivilompolon kotiseudulle syksyllä 2007. Tornionjoen rannalla vietetty lapsuus ja nuoruus olivat aina kulkeneet mukana. Kodiksi saatiin ostaa Karungin kylän entinen kunnantalo, jonka piharakennukseen remontoitiin tila paperinvalmistukselle. Naapuritontilla sijaitseva pitkään tyhjillään ollut entinen kyläkauppa päätyi sattumien kautta yrityksen omistukseen. Täydellisen remontin läpi käynyt hirsitalo on nyt kokonaan Paperivalon käytössä. Toukokuussa 2013 avattiin oma designputiikki ja joulukuussa 2014 Cafe Paperivalo alkoi palvella kaupan yhteydessä. Ei arvannut paperitaiteilija, miten elämä muuttuu Tornionjokilaaksoon asettumisen jälkeen. Tuli kaupan täti ja tuli kahvilan emäntä. Tuli ihanat asiakkaat osaksi elämää!

Paperivalo shop ja cafe Karungissa, tervetuloa valkoiseen tunnelmaan!

Paperivalo Ky, Jokivarrentie 2482, 95530 Tornio (Karunki)

+358 50 585 7290info@paperivalo.fi

Paperivalo Instagramissa

Paperivalo Facebookissa

Katso video Paperivalosta 

Vierailu Paperivalo Shopissa

Tule käymään valoisassa Paperivalo shopissa kaikessa rauhassa. Pääset tutustumaan käsintehdystä paperista valmistettuihin upeisiin designtuotteisiin opastuksen kera. Tapaat muotoilijan, joka kertoo työskentelystään keskellä  Torniojokilaaksolaista maalaisidylliä. Vierailu sisältää erikoiskahvin vastajauhetuista pavuista ja herkullisen pullan tai käsintehdyn marjajäätelön sekä pienen lahjan. Sinulla on mahdollisuus tutustua paperinvalmistukseen sekä paperitaiteilijan sielunmaisemaan videoiden kautta.

Saatavuus: Ympäri vuoden ke klo 12-13 ja to 16-17:00
Kesto: 1 h
Hinta: 50 €/hlö sis alv.
Minimi: 2 henkilöä, maksimi 12 henkilöä

Varaa

Kukkolankoskenlasku kumiveneellä

Pohjolan Safarit tarjoaa koskenlaskua Kukkolankoskella. Koskenlasku suoritetaan kumilauttaa käyttäen ja asiakkaat osallistuvat toimintaan lautalta meloen.

Ensimmäinen lasku – syöksy; lasketaan koski nopeinta reittiä. Reitti on vanha
tukinuittoväylä ja se kulkee pitkin Suomen ja Ruotsin valtakunnan rajaa eli joen
syvintä kohtaa. Toinen lasku – pujottelu; lasketaan kosken tehtävärata. Tehtävät ovat kohtuullisen haastavat.

Lisätietoja: info@nordicsafaris.com

Jokilauttaretki Ruottin puolele Styyrmannin saaren mukhan – Rauhallinen lauttaretki Suomen ja Ruotsin rajajoella

Lauttaretki on helppo tapa tutustua Tornionjokeen. Kippari ohjaa ja perämoottori kuljettaa lauttaa. Voit rauhassa istua pöydän ääressä nauttimassa maisemista.

Saatavuus, ohjelma on mahdollista suorittaa kesäkuun alusta lokakuun loppuun.

Kesto: noin tunnin ja on suositeltavaa että ryhmän koko on vähintään 6 hlö ja yhdelle lautalle mahtuu 12 hengen ryhmä. Lauttoja on käytössä 3.

Retkelle jaettava varustus: pelastusliivit ja tarvittaessa sadeasu sekä kumikengät. On hyvä huomioida säänmukainen henkilökohtainen pukeutuminen.

Soveltuu normaalin fyysisen kunnon omaaville ja vähintään 12 vuotta täyttäneille henkilöille.

Retken jälkeen kuljetus Puotikarin vierassatamaan. Illallinen Puotikarin Meriklubilla, upean Perämeren rannalla.

Lisätietoja: info@nordicsafaris.com

Yhdistä design ja koskenlaskun elämys

Vierailu Paperivalo Shopissa ja Koskenlasku Tornionjoella

Paperitaiteilija Sirpa Kivilompolo valmistaa paperista upeita designtuotteita. Tunnelmalliset valolyhdyt ja valaisimet on kuvioitu kauniisti paikallisen luonnon elementeillä. Hauskat murrekortit, magneetit ja julisteet tuovat mukavia muistoja Tornionjokivarren leppoisasta meiningistä matkan jälkeen.

Paperivalo Shopissa pääset tutustumaan koko mallistoon. Paperivalo Shop ja Cafe Paperivalo palvelevat Tornionjokivarressa Karungin kylässä Revontultentien varrella. Designputiikin valikoimaa täydentävät muiden valmistajien huolella valitut tuotteet.

Vierailun jälkeen siirrymme Pekanpäähän.

Pärske-lautalla Pekanpäästä Kukkolaan

Päivän kestävä lauttasafari, jonka aikana koetaan niin alisen Tornionjoen hurjimmat kosket kuin saunan rentouttavat löylyt. Maisemat vaihtuvat joen verkkaiseen tahtiin. Päivän aikana tulevat tutuksi niin jylhät vaaramaisemat kuin rehevät ja laajat jokivarsiniityt hiekkarantoineen. Kosket ovat on joen helmet.

Matka alkaa Vuentokosken ja Matkakosken laskuilla. Korpikylän rannassa laitetaan lautturin lohisoppa kiehumaan. Matka jatkuu rattoisasti uiden ja ruokaillen. Lautalta voi kokeilla kalaonneaan onkimalla ahvenia. Suvanto-osuutta riittää noin kolmen tunnin ajan. Lauttasafari päättyy illansuussa Kukkolankoskelle, jossa saunan lauteilla on hyvä kerrata päivän tapahtumat.

Saatavuus: n. kesäkuun alusta elokuun loppuun
Ohjelma sisältää: lauttaretken, varusteet, lounaan ja saunan sekä vierailun Paperivalossa.

Ohjelman kesto: n. 8 tuntia, lasku 3-4 tuntia

Pyydä tarjous: info@nordicsafaris.com