Tornionlaakson sauna

Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut

Pohjolan safarit

Pohjolan Pirtin saunat

Tiedät sanonnan; jos ei sauna, viina ja terva auta, niin tauti on kuolemaksi. Pirtin puulämmitteiset saunat tuovat suomalaisen saunakulttuurin aidoimmillaan nautittavaksesi. Saunat on nimetty koskien mukaan. Iso Närä on 10 hengensauna ja isompi Jylhä on 18 hengen hirsisisusteinen sauna.

Siitä Seppo Ilmarinen kävi itse kylpemähän sekä kylpi kylläksensä, valelihe valkeaksi; pesi silmät sirkeäksi, silmäkulmat kukkeaksi, kaulansa kananmuniksi, koko varren valkeaksi. 
Tuli saunasta tupahan, – tuli tuntemattomana, kasvot vallan kaunihina, poskipäät punertavina. – (Kalevala, 18. runo.)

Siikakartanon ja Pirtin tilaussaunat;

Saunapalvelut 860 € / ryhmä / sauna. Hinta sis. saunan ja kuumavesialtaan käytön ja  lisäksi 9,50 € / hlö, hinta sis. pyyhkeet, pesuaineet ja alkoholittomat saunajuomat.

Saunat ja kuumavesialtaat ovat puulämmitteiset joten sopiva sauna-aika on noin 3h.

Varaukset  +358 (0) 400 692 301

 info@nordicsafaris.com

Risto Kantola, puh:

+358 40755 1858 

Hovilompolo

Hovilompolon ylpeys on iso Savusauna, jonka lauteille mahtuu yhtäaikaa n.20 hlö. Savusaunan hellivän hämärä rauha takaa rentoutumisen. Saunan terassilta on kulku Huljuun, Hovilompolon omaan ”ihmisenkeittopataan”, johon mahtuu samanaikaisesti n. 8 kylpijää. Samasta pihapiiristä löytyy myös valoisa 8-kulmainen kotasauna, jonne mahtuu 10 saunojaa kerraHllaan, Sekä savusaunassa että kotasaunassa peseydytään perinteiseen tapaan ilman suihkua.

Savusaunan miljööseen kuuluu myös Lapinkota n.30 henkilölle, jossa voi viettää tunnelmallisia kotailtoja ennen tai jälkeen saunan. Kodassa tornionjokilaaksolaisen perinteen, varrassiian paiston, voi kokea aidoimmillaan elävän tulen äärellä. Mutterilaavu täydentää aluetta viihtyisänä tulistelupaikkana.

Saunavaihtoehdot:
• Savusauna 400 €
• Kotasauna  250 €
• Hulju 220 €
• Kaikki saunat 700 €

Hovilompolon saunaelämys

Hovilompolon sauna tarjoaa aidon Peräpohjalaisen saunaelämyksen. Kiireisen päivän vastapainona saunominen on ihanteellinen tapa palautua ja rentoutua. Hovilompolon 8-kulmainen kotasauna lämpiää puulla ja saunomisen välillä on mahdollisuus nauttia paljussa, johon mahtuu samanaikaisesti n. 8 kylpijää. Kotasaunassa peseydytään perinteiseen tapaan ilman suihkua.

Saatavuus: Ympäri vuoden torstaisin klo 17-20:00
Hinta: 138 € / henkilö
Toteutus: min 2 hlöä, max 10 henkilöä hlöä
Sisältää: sauna, paljunkylpy, pyyhe, laudeliina, saippua/shampoo, mehu/vesi ja kuljetuksen Torniosta tai Kemistä
Varattava:   1 vrk ennen saapumista

Hovilompolo, tilausravintola

Hovilompolossa voit nauttia niin lounasta kuin illallistakin.Talon isännän bravuuri on siika, joko vartaassa paistettuna tai savustettuna. Alkupalaksi vielä Eskon itse leipomaa rieskaa kylmäsavuporon tai graavilohen kera. Lähiruokaa parhaimmillaan!

Pirtti soveltuu oivallisesti perhejuhliin, yritystapahtumiin ja kokouksiin.

Talon perinteinen lähiruokamenu

• Juustoinen porokeitto, Joenlaulun ohrarieskaa
• Kukkolankoskesta lipottu ja savustettu siika
perunat, yrttikastike, kauden vihanneksia
• Kahvi/tee
• Hinta 34 €/hlö

Lisätietoja:
Puh :+358 40 531 9353
E-mail: ekivilompolo@pp.inet.fi