Perinnelaiwa Katariina ja Perämeren Jähti

Tervetuloa seilaamaan!

Kesäkahvila Katariina

Perinnelaiwa Katariina palvelee kahvilana ja laivaravintolana, Kemin sisäsatamassa Tullinrannan viihtyisässä makasiiniympäristössä.

Tarjolla on pikkupurtavaa ja virvokkeita, terassilla ja laivoilla on A-oikeudet. Ohjelmassa usein kesäteatteria, elävää musiikkia, peli-iltoja, karaokeakin voi päästä laulamaan.

Kesäkahvila on avoinna päivittäin kesä-elokuussa.

Katariinalla voi myös järjestää erilaiset yritys- ja yksityistilaisuudet sekä perhejuhlat laiturissa tai risteillen.

Kemin Sisäsatama, Rantabulevardi, 94100 Kemi

Risteilyt

Perämeren Jähdillä on useita aikataulutettuja risteilyjä kesäisin. Upeaan Perämeren kansallispuistoon seilataan verkkaisesti ja vieraillaan Pensaskarin tai Selkä-Sarven saarissa. Perämeren Seireeni risteily tai lähivesiristeily tutustuttaa sinut sahasaari Laitakarin tarinaan upean musiikkielämyksen saattelemana.

Risteilyt ovat varattavissa verkkokaupasta.

Perämeren Jähti

Perämeren Jähti takaa matkustajilleen nautinnollisia ja turvallisia purjehduselämyksiä vanhojen aikojen tapaan.Viihtyisä oleskelu- ja ruokailutila, salonki sekä moderni keittiö kokin palveluineen tekevät purjehduksesta helpon ja huolettoman.

Päiväristeilyillä Jähdissä on matkustustilaa 36 henkilölle. Pidemmällä risteilyllä Jähdissä on yöpymistilat 12 matkustajalle.

Perämeren Jähti on rakennettu v.2005-2007 Kemissä, vanhan 1800-luvun laivanrakennusperinteen mukaisesti, noudattaen mahdollisimman pitkälle aikakaudelta säilynyttä tietoa rannikkolaivoista ja niiden rakenteista, mutta nykyajan tekniikalla ja turvallisuusmääräykset tarkasti huomioon ottaen.

Laivan pituus on 22 m ja leveys 5,3 m. Syväys on n. 1,9 m ja uppoama 37 max tonnia, matkanopeus 6-7 solmua. Käyttövoimana on 250 hevosvoiman moottori ja tuulella 150m2 purjeala kuljettaa alusta rivakasti perinteiseen tapaan.

Katso video Jähdin risteilyltä

Perinnelaiwa Katariina

Perinnelaiva Katariina tarjoaa risteilyjä sekä tilaisuuksia sisäsatamassa juhliin, kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin

Laivalla on ”ruuma”, joka on kalustettu perinteistä merimiesaikaa henkiväksi messiksi tunnelmallisia ruokailuja ja illanviettoja varten. Messissä on puulämmitteinen tulisija, jossa voi paistella vaikka makkarat trubaduurin viritellessä kitarastaan Rosvo-Roopea.

Kokous- ja koulutuskäyttöä varten ajanmukaiset AV-välineet on ”naamioitu” aluksen rakenteisiin. Laivan keittiössä loihditaan pikku purtavaa risteilyn aikana ja tilausristeilyjen isommat ateriakokonaisuudet toimittaa oma pitopalvelu.

Aluksella on puulämmitteinen 4 hengen sauna. Risteilyllä voi saunan jälkeen pulahtaa Perämeren aaltoihin. Takaisin laivaan pääsee nousemalla vankkoja uimaportaita. Kuivattelun ja vilvottelun jälkeen maistuukin huurteinen olut tai kuuma toti.

Aluksen pienen syväyksen ansiosta myös matalat rannat ovat kohtuudella saavutettavissa. Risteilyillä sallittu matkustajamäärä on 12 henkilöä ja satamassa n. 30 henkilöä.

Historia

Alus on tervattu, puurunkoinen, rautakaarilla ja -kannella varustettu entinen halkojaala. Alus on alunperin rakennettu Enso Gutzeitin telakalla Savonlinnassa v. 1939.  Rungon mitat: pituus 20m (24m), leveys 5,5m, syväys 1,5m ja uppouma n. 35tn.

Siviilikäyttöön alusta alettiin rakentamaan 70-luvun lopulla ja otettiin käyttöön v. 1981. Tuolloin alus kastettiin S/Y Katariinaksi ja kesällä 2005 alus on katsastettu vuokraveneeksi.

Sataman Krouwi

Sataman Krouwi sijaitsee tien toisella puolella Kemin sisäsatamassa.  Perämeren kulttuurihistoria on toiminut innovaationa Sataman Krouwi -tapahtumaravintolalle. Krouwissa pääset tutustumaan rannalta näkyvän entisen sahasaari Laitakarin historiaan ja tarinaan.

Krouwissa matkalaiset voivat lämmitellä puulämmitteisen kaminan äärellä samalla nauttien paikallisesta ruoka- ja juomakulttuurista. 70 % käytetyistä raaka-aineista on lähiruokaa. Musiikki, esitykset, tarinat ja kortinpeluu ovat parhaimmillaan Krouwin tunnelmallisessa ympäristössä.

Mainosvideo, jolla pääset aistimaan Sataman tunnelmaa 

Yhteystiedot

Laitappa meille viestiä, jos haluat ideoita ja tarjouksen vaikka minkälaisesta risteilystä tai antaa palautetta muuten vain. Ota yhteyttä sähköpostitse ja vastaamme sinulle vuorokauden kuluessa arkipäivisin.

Kapteeni ja yrittäjä Olli Ahonen
info@satamankrouwi.fi
+358400696124

OK Seilit ky, Olli Ahonen +358 400 696 124

Sataman Krouwi +358 50 377 7794