Wanhan Pappilan Makasiinit

Erilliset huoneistot on rakennettu vuonna 2004 entisajan rantamakasiinien tyyliin ja sopivat varustetasoltaan ja mukavuuksiltaan vaativaankin makuun.

Miksi Wanha Pappila?

Wanhan Pappilan Rantamakasiinit tarjoavat viihtyisää ja tasokasta majoitusta historiallisessa perinnemaisemassa, keskellä luonnonkaunista, rauhallista ja hiljaista luontoa. Unohtumattomia elämyksiä oli matkan tarkoitus työ tai loma.

Rantamakasiinit sijaitsevat Simon Simoniemessä, kaunissaarisen Perämeren rannalla.

Etäisyyksiä:

– Kemi-Tornion lentokenttä 30 min
– Kemin rautatieasema 20 min
– Ruotsi (Haaparanta, Ikea) 40 min
– Oulu 1 tunti
– Rovaniemi 1,5 tuntia
– Ranuan eläinpuisto 1,2 tuntia

Ohjelmia kesällä ja talvella:

Rantamakasiinien lähialueella on myös mahdollisuus omatoimisiin aktiviteetteihin. Alueella voi kalastaa, meloa merelle tai lähellä sijaitsevalle Simojoelle, poimia marjoja tai sieniä lähimetsissä tai patikoida esimerkiksi Martimoaavalla. Talvisin voi harrastaa lumikenkäretkiä ja hiihtoa joko meren jäällä tai Simon kunnan valaistuilla hiihtoladuilla.

Rantamakasiinit

Rantamakasiineja on yhteensä 10 kappaletta. Makasiinien pinta-ala on 50 m2 ja vuodepaikkoja niissä on 4 + 2. Jokaisesta makasiinista on suora merinäköala. Huoneiston seinissä on vaaleat kuusipaneelit ja kodikas sisustus lämpimine väreineen. Huoneistoissa on 2 makuuhuonetta, joissa molemmissa 2 erillistä vuodetta. Tupakeittiössä on ruokailuryhmä, vuodesohva kahdelle hengelle, nojatuoli, keinutuoli ja takka. Kaikissa huoneistoissa on myös WC, sauna ja pesuhuone sekä lattialämmitys.

Huoneistojen varustukseen kuuluu keraaminen keittolevy, liesituuletin, mikro, jääkaappi, astianpesukone, kahvin- ja vedenkeitin sekä leivänpaahdin. Varustukseen kuuluu myös astiasto kuudelle hengelle, vaatteiden kuivauskaappi, silitysrauta sekä -lauta, hiustenkuivain, TV, useita eri maiden kanavia ja autosähköpistoke. Kaikissa huoneistoissa on myös maksuton langaton nettiyhteys. Tilauksesta saa lastensängyn ja syöttötuolin. Yksi huoneistoista on suunniteltu liikuntaesteisille.

Kahdessa huoneistoista on mahdollista pitää lemmikkejä. Pyydämme ilmoittamaan varauksen yhteydessä, mikäli matkustatte lemmikin kanssa.

Majoituksen hintaan sisältyy aamiainen, joka toimitetaan makasiiniin valmiiksi. Lisäksi hintaan sisältyvät vuodevaatteet, pyyhkeet, kylpytakit ja loppusiivous.

Risteily Kalliosaareen Seksmiilarilla

Noin 3 km mantereesta Simoniemen edustalla sijaitsee v. 1925 toimintansa lopettaneen Kallion sahan jäänteitä. Alunperin saha toimi vesisahana Simojoen varressa Kalliokoskella. Sahan perustivat v. 1841 oululaiset Andreas Niska, J.A. Gastren ja O. Lundström. Sieltä se siirrettiin Koivuluotoon eli Pappilan lettoon. Saarta jouduttiin kuitenkin suurentamaan täyttämällä salmia ja syvänteitä rimatäytteillä. Vuodesta 1916 alkaen saha kuului Kemi Oy:lle.

Kallion saha sain nimensä Simojoen ensimmäiseltä vesisahalta noin 20 km Simojoen suulta Kalliokoskella: Saha toimi 1840-luvullta vuoteen1874, jolloin se myytiin ruotsalaisille. Yhden raamin lisäksi saha toi mukanaan nimensä ja entisestä eli Koivuluodon eli Pappilanletosta tuli Kallio. Pappilanletto ja Pirttisaari yhdistettiin yhdeksi saareksi ja sahan alueeseen kuului vuokra alueena osia merenpuoleisesta Koivuluodosta ja myös eteläpuolella sijaitsevasta Pihlajakarista. Koska saari oli pieni ja sahan jätettä syntyi paljon, päätettiin rimoista rakentaa möljiä saaren maapuolelle. Silta Koivuluotoon tehtiin myös rimoista ja paaluista.

Norjalainen Halosenpuulaaki tuli sahan omistajaksi vuosisadan vaihteessa, koska lähellä sijaitseva Vasankarin eli Simon tulisaha tuhoutui tulipalossa. Saha laajeni neliraamiseksi ja tuotanto lisääntyi. Sahalla oli runsaasti ruotsalaisia johtotehtävissä ja erikois ammateissa. Heistä suurin osa asui Koivuluodossa ja vuokralla Simoniemessä.

Sahan omistajaksi tuli 1910 Kemijokisuu AB. Sahanhoitajana toimi Lindsten ja myöhemmin Lehmuskallio sahan lopettamiseen saakka. 1916 Kemi-yhtiö tuli Kemijokisuun AB:n pääomistajaksi. Simon seurakunta myi Kallion saaren Kemi-yhtiölle 200 000 markalla. Rannat ja vesialueen jäivät kuitenkin Simoniemen jakokunnan hallintaan.

Soita ja varaa opastettu risteily Kalliosaareen Sexmiilar aluksellamme.

Yhteystiedot

Majoitusvaraukset voit tehdä helposti verkkokaupassa. Olemme sinua vastassa, kun saavut ja opastamme majoitukseen. Jos suunnittelet risteilyä, ota yhteyttä, niin suunnitellaan sinulle yhdessä loistava retki merelle.

Rantapappila Oy
+358 40 822 3400

reception@wanhapappila.inet.fi

Pappilantie 10, 95220 Simo